Zagreb, 04. travnja 2020.

  Repatrijacijskim letovima koje je osigurala Vlada RH stiglo 148 putnika

  Vlada RH osigurala je komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije „Croatia Airlines“ kojima je večeras 148 putnika stiglo u Republiku Hrvatsku. U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, putnici su u Zračnu luku Franjo Tuđman stigli iz Talijanske Republike, Portugalske Republike, Kraljevine Španjolske te Kraljevine Švedske.

  Pri dolasku na zračnu luku, obavezan je pregled putnika od strane epidemiologa, nakon čega će svih 148 morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana ili ukoliko bude utvrđeno, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana.

  Sutra, u večernjim satima očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica, koji iz Ancone dolaze repatrijacijskom linijom katamarana „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinija.

  Organiziran je, također, prijevoz hrvatskih državljana iz savezne zemlje Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Sutra se u večernjim satima očekuje 118 hrvatskih državljana, koji autobusima stižu u Zagreb.

  „Ustavna je obveza skrbiti za naše državljane izvan Lijepe Naše. Svjesni smo da još uvijek ima  hrvatskih državljana koji se nalaze u kriznim žarištima pandemije koronavirus. Diplomatske misije i konzularni uredi u svijetu nastavljaju predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana koji su zatražili pomoć pri povratku u Domovinu“, istaknuo je ministar Gordan Grlić Radman.